Διοικητικό Συμβούλιο

Ακολουθούν τα μέλη του Δ.Σ. με ένα σύντομο βιογραφικό:
Σωτήριος Τασιγιώργος

tasigiorgos
Ο Σωτήριος Τασιγιώργος είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού απέκτησε κλινική εμπειρία στην Γενική Χειρουργική και στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική στο JohnsHopkinsHospital ως Subintern, μετακόμισε στην Βοστώνη όπου εργάζεται ως PostdoctoralResearchFellow στο CenterforReconstructiveandRestorativeSurgeryResearch του BrighamandWomen’sHospital, της Ιατρικής Σχολής του Harvard. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής, με ιδιαίτερη έμφαση στο Vascularized Composite Allotransplantation, με απονομή επιχορηγήσεων για την διεκπεραίωση της έρευνάς του. Το επιστημονικό του έργο αποτελείται από δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, συγγραφή κεφαλαίων σε ιατρικά εγχειρίδια, καθώς και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Έχει παραλάβει βραβεία και υποτροφίες, συμπεριλαμβανομένων του βραβείου ExcellenceinSurgeryResearch από τα τμήματα Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Harvard, και της υποτροφίας για κλινική εκπαίδευση στο τμήμα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Υγεία. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Νέων Ιατρών.

Κωνσταντίνος Τσιούτης

tsioutisΑφού αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ειδικεύθηκε στην Ειδική Παθολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Επιπλέον, εκπαιδεύθηκε στην Πρόληψη και τον Έλεγχο Λοιμώξεων, στην Εφαρμοσμένη Επιδημιολογία και στη Διαχείριση Αντιβιοτικών στο Ηράκλειο, στις ΗΠΑ και στην Ολλανδία. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην κλινική επιδημιολογία και έλεγχο των πολυανθεκτικών βακτηριδίων. Έχει μεγάλη πείρα στην κλινική εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής, νέων ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας. Από το 2016, είναι μέλος της Ομάδας Εργασίας Εκπαίδευσης της European Committee on Infection Control (EUCIC), η οποία έχει στόχο την ανάπτυξη Ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης στην πρόληψη και έλεγχο των λοιμώξεων. Οι δημοσιεύσεις του εστιάζονται κυρίως στις λοιμώξεις που σχετίζονται με φροντίδα υγείας και στα ανθεκτικά μικρόβια, με περισσότερες από 900 αναφορές και h-index 11 στην βάση Google Scholar. Είναι εκλεγμένος Λέκτορας Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ιωάννης Ζιώγας

Ziogas

Ο Ιωάννης Α. Ζιώγας είναι 5ετής φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αναμένεται να αποφοιτήσει με "Άριστα". Ήδη από το 3ο έτος έδειξε το ενδιαφέρον του για την ιατρική έρευνα, συμμετέχοντας σε ερευνητικά πρωτόκολλα στο εργαστήριο Λοιμωξιολογίας της ‘Α Παθολογικής Κλινικής, καθώς και στη συνέχεια στην ‘Α Χειρουργική Κλινική υπό την καθοδήγηση ιατρών-ερευνητών που εκπαιδεύτηκαν στις ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Γενική Χειρουργική, με ιδιαίτερη έμφαση στην Παιδοχειρουργική και τη Χειρουργική Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος, καθώς και στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Μέχρι στιγμής, η ερευνητική του ενασχόληση τον οδήγησε σε 7 δημοσιευμένα και άλλα 3 υποβεβλημένα επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά, 1 κεφάλαιο σε βιβλίο, 5 προφορικές και 2 αναρτημένες ανακοινώσεις σε Πανελλήνια Συνέδρια. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει την εξέταση United States Medical Licensing Examination (USMLE) Step 1. Παράλληλα, από το 2015 έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εργασίες του Χειρουργικού Τομέα του Συλλόγου Νέων Ιατρών και πλέον είναι υποσυντονιστής της ομάδας της Παιδοχειρουργικής του Παιδιατρικού Τομέα και Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θεόδωρος Α. Φιλίππου

THODOROS FILIPPOUΟ Θεόδωρος Α. Φιλίππου είναι πεμπτοετής φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Αποτελεί ενεργό μέλος του Συλλόγου Νέων Ιατρών από το 2017. Ασπάζεται πλήρως τα ιδεώδη και τις αξίες που αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο θεμελίωσης του Συλλόγου. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και νυν ταμίας του ΣΝΙ για το έτος 2018.

Ηλίας Δουλάμης

ilias doulamisΗλίας Δουλάμης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος Διδάκτωρ της ομώνυμης σχολής στον χώρο της Βαριατρικής Χειρουργικής. Από το 2016 διατελεί επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Πειραματικής και Χειρουργικής Ερεύνης «Ν.Σ Χρηστέας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, διεξάγοντας πειραματική και κλινική έρευνα σε πρωτόκολλα σχετικά με την μελέτη και πρόληψη της Καρδιαγγειακής νόσου. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η αθηρωματική νόσος, το μεταβολικό σύνδρομο και η χειρουργική. Είναι μέλος του Συλλόγου Νέων Ιατρών από το 2012 και υποσυντονιστής στον τομέα Χειρουργικής.

Σπύρος Καραγεώργος

IMG 0717Ο Σπύρος Καραγεώργος αποφοίτησε από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης τον Ιούλιο του 2016. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, συμμετείχε σε κλινική ανταλλαγή στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας. Επίσης διετέλεσε μέλος της μονάδας ελέγχου λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στις λοιμώξεις σε παιδιατρικούς ασθενείς και στην αντοχή στα αντιβιοτικά. Το 2016, διετέλεσε συντονιστής της ομάδας Λοιμώξεων του Συλλόγου Νέων Ιατρών ενώ το 2018 αποτελεί ερευνητικό μέλος του τομέα λοιμώξεων και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Νέων Ιατρών.

Γιάννης Κατσαρός

katsarosΟ Γιάννης Κατσαρός είναι ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Αποφοίτησε από την Ιατρική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τον Ιούλιο του 2017. Διακρίθηκε στη Μεσογειάδα Μαθηματικών του 2009 (χάλκινο μετάλλιο), καθώς και σε άλλους διαγωνισμούς μαθηματικών και φυσικής. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Εξωτερικών Υποθέσεων της European Medical Students' Association. Για το 2018 είναι μέλος του ΔΣτου Συλλόγου Νέων Ιατρών.

Επικοινωνία

Μαινάλου 5, Μαρούσι,
15123, Αθήνα
τηλ. 694-4589576
email: info@sni.gr

No part of this website may be copied, transferred, or re-created without the express consent of S.J.D..
S.J.D. reserves the right to take legal actions against anyone who does not respect its intellectual property rights.