Internal Peer-Review Team

Τα μέλη της Internal Peer-Review Team είναι:

Μάριος Δέτσης

DetsisΟ Μάριος Δέτσης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007 και έλαβε Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημόσια Υγεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα (2009) και Μεταπτυχιακό στη Βιοστατιστική, Ιατρική Σχολή και Τμήμα Μαθηματικών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. (2015). Εργάστηκε επίσης στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ, 2009-2012). Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία στην Αθήνα το 2016, ενώ εργάστηκε με 6μηνη υποτροφία έρευνας στο Brown University (ΗΠΑ) στις Λοιμώξεις. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στην Επιδημιολογία στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει ερευνητική και εκπαιδευτική εμπειρία στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, της Επιδημιολογίας, της Στατιστικής και των Λοιμωδών Νοσημάτων και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 19 επιστημονικά άρθρα. Σήμερα είναι ιατρικός σύμβουλος στην Pfizer.

Βασίλης Καλλές

Ο Βασίλης Καλλές είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλλονίκης (ΑΠΘ), και υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό ως Αξιωματικός Ιατρός. Είναι ειδικευόμενος χειρουργός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ενώ παράλληλα εκπονεί τη διατριβή του στην Α' Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με πεδίο έρευνας τον καρκίνο του μαστού. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η βιολογία του καρκίνου, η χειρουργική ογκολογία, η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική και η ανατομία του ανθρώπου. Συνεργάζεται με την Α' Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ, το Ερευνητικό Κέντρο του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου, και το Εργαστήριο Ανατομίας της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Στο επιστημονικό του έργο συμπεριλαμβάνονται 15 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 70 ανακοινώσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Νέων Ιατρών, της Επιστημονικής Επιτροπής του, και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου.

Αντώνης Κουσούλης

KousoulisΟ Αντώνης Κουσούλης είναι Διευθυντής Τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης στον οργανισμό Δημόσιας Ψυχικής Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι επίσης επισκέπτης λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο School of Hygiene & Tropical Medicine του Λονδίνου. Έχει ολοκληρώσει ιατρικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με κλινική ερευνητική θέση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Κλινική Πρωτοβάθμιας και Κοινωνικής Ιατρικής), και προχώρησε σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη δημόσια υγεία στα Imperial College London και London School of Hygiene & Tropical Medicine της Αγγλίας. Προηγουμένως, για 3 χρόνια, ήταν Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης στο ερευνητικό παράρτημα CPRD του Υπουργείου Υγείας του ΗΒ. Έχει συνεργαστεί ερευνητικά με διάφορες εταιρείες και πανεπιστήμια διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των University College London, Liverpool University και Harvard School of Public Health. Είναι ενεργός στον Σύλλογο Νέων Ιατρών από το 2009.

Γιάγκος Λαβράνος

giagkosΟ Γιάγκος Λαβράνος έλαβε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με άριστα (9.33/ 10). Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το MasterofArtsinHealthManagement στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με μεταπτυχιακή εργασία στην αξιολόγηση της μεταμόσχευσης ήπατος ως ανάγκη δημόσιας υγείας στην Κύπρο. Έλαβε διδακτορική διατριβή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με άριστα, πάνω στην επίδραση των ορμονικών χειρισμών στην έκφραση των υποδοχέων οιστρογόνων στην αναγέννηση του ήπατος και τη γήρανση του προστάτη. Επιπλέον, έχει αποκτήσει το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ESPEN στην Κλινική Διατροφή και Μεταβολισμό (120 ECTS / ισοδύναμο με MasterDegree) και έχει επιλεγεί ως Μέλος / Εκπαιδευτής για τα μαθήματα ESPENLLL. Όσον αφορά την κλινική του κατάρτιση, έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Εσωτερική Παθολογία το 2013 και έχει λάβει περαιτέρω διαπιστευμένη εκπαίδευση στην Ηπατολογία, την Επείγουσα και τη Μεταμοσχευτική Ιατρική. Έχειεπίσηςλάβειτοπτυχίο LCCI Higher Diploma in Public Health. Είναι Επιμελητής Επείγουσας Ιατρικής και Παθολογίας και Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας και Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι επίσης ο εθνικός εκπρόσωπος της Κύπρου στη Συνέλευση YI της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εσωτερικής Παθολογίας (EFIM).

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στην επίδραση των ρύπων και των ενδοκρινικών διαταραχών στην ανδρική υπογονιμότητα και την ηπατική λειτουργία. Έχει συμμετάσχει τόσο σε κλινική όσο και σε βασική έρευνα στον τομέα αυτό, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών βιοϊατρικών δικτύων, όπως το COPHES / DEMOCOPHES. Έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόληψη ασθενειών μέσω εξατομικευμένων προβλέψεων και εκστρατειών προώθησης της υγείας, με μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία σε σχετικά έργα στην Ελλάδα και είχε την τιμή να υπηρετήσει ως Σύμβουλος των Υπουργείων Υγείας τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου σε θέματα Δημόσιας Υγείας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 30 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και είναι κριτής για σημαντικό αριθμό περιοδικών δημόσιας υγείας.

Δημήτρης Νασιούδης

nasioudisΟ Δημήτρης Νασιούδης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Έχει εργαστεί ως επισκέπτης φοιτητής στα νοσοκομεία Mount Sinai (ΗΠΑ), Hopital Tenon (Γαλλία), Glasgow Royal Infirmary (Ηνωμένο Βασίλειο) και Hopitaux Universitaires de Genève (Ελβετία). Από το 2014, εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Cornell. Έχει δημοσιεύσει πολλαπλά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και παρουσιάσει σε διεθνή συνέδρια. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και της μικροβιακής χλωρίδας του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Το 2016 ήταν Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Νέων Ιατρών.

Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος

Economopoulos KonstantinosΟ Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Διδάκτωρ της ομώνυμης Σχολής. Εργάζεται ως ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής στο DukeUniversityMedicalCenter και πριν από αυτό ήταν SeniorResearchScientist στο MassachusettsGeneralHospital της Ιατρικής Σχολής του Harvard. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέρονται είναι η ιατρική καινοτομία και οι ιατρικές συσκευές. Έχει διατελέσει επίσημος σύμβουλος των προπτυχιακών φοιτητών με κατεύθυνση την Ιατρική της εστίας Pforzheimer του HarvardUniversity και διοργανωτής της ομάδας χειρουργικού ενδιαφέροντος του Κολλεγίου Harvard. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει 110 δημοσιεύσεις σε διεθνούς φήμης ιατρικά περιοδικά με μέση τιμή impactfactor >5 και >100 ανακοινώσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Ο αριθμός των βιβλιογραφικών του αναφορών ξεπερνά τις 1800. Είναι ο εμπνευστής και νυν Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Νέων Ιατρών.

Ευάγγελος Οικονόμου

EvangelosOikonomouΟ Ευάγγελος είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει τις διδακτορικές του σπουδές με αντικείμενο την Καρδιαγγειακή Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μη επεμβατική καρδιαγγειακή απεικόνιση με ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη του επικαρδιακού και περιαγγειακού λιπώδους ιστού. Στο επιστημονικό του έργο συμπεριλαμβάνονται ≥10 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και προφορικές ανακοινώσεις σε συνέδρια, συμπεριλαμβανομένων προφορικών ανακοινώσεων στην ετήσια συνάντηση AmericanHeartAssociationScientificSessions. Είναι κριτής στο AmericanJournalofCardiology, ενώ πρόσφατα παρέλαβε τα βραβεία Αικ. Κέπετζη από την Ακαδημία Αθηνών, Παν. Σακελλαριάδη από το νοσοκομείο Υγεία, ενώ για την ερευνητική του εργασία στο παρελθόν έχει λάβει στήριξη κι από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφίων (Ι.Κ.Υ.) (Υποτροφία Λ. Νικολαϊδη) και το ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη. Από το 2016, έχει αναλάβει υπέυθυνος του υποτομέα Καρδιολογίας στο σύλλογο Νέων Ιατρών.

Ευριδίκη Πατελάρου

PatelarouΗ Δρ Ευριδίκη Πατελάρου είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου νοσηλευτικής και ιατρικής. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη “Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας” και διδακτορικό δίπλωμα στην Επιδημιολογία. Η ερευνητική της πορεία ξεκίνησε στο Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ως βασικό μέλος της ερευνητικής ομάδας της προοπτικής μελέτης Μητέρας- Παιδιού “Ρέα”. Στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής μελέτησε την επίπτωση των περιβαλλοντικών εκθέσεων και κυρίως αυτών που μεταδίδονται μέσω του νερού στην ενδομητρια ανάπτυξη του νεογνού. Έκτοτε μέρος του ερευνητικού της έργου επικεντρώνεται στην αρνητική επίδραση που έχουν περιβαλλοντικοί παράγονες (ατμοσφαιρική μόλυνση, κάπνισμα, διατροφή κλπ) τόσο κατά την προγεννητική περίοδο όσο και κατά την διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής. Επιπλέον, το ερευνητικό έργο της Δρ Πατελάρου περιλαμβάνει και θεματα που αφορούν τον ευρύτερο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα την τεκμηριωμένη ιατρική- νοσηλευτική πρακτική και τη διασφάλιση ποιότητας φροντίδας υγείας και της ασφάλειας του ασθενούς. Η Ευριδίκη είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των διεθνών περιοδικών World Journal of Meta- Analysis και Tobacco Induced Diseases καθώς και μέλος της επιτροπής κρίσης εργασιών σε διεθνή περιοδικά συμπεριλαμβανομένου των Journal of Pediatric Nursing, International Nursing Review, International Journal of Environmental Research and Public Health, Journal of Asthma, Journal of Developmental Origins of Health and Disease, Journal of Pediatric Biochemistry και Journal of American College of Nutrition. Από το 2013 η Ευριδίκη είναι εκλεγμένη Λέκτορας στο King’s College London όπου ασκεί τα διδακτικά και ερευνητικά της καθήκοντα.

Κωνσταντίνος Τσιούτης

tsioutisΑφού αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ειδικεύθηκε στην Ειδική Παθολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Επιπλέον, εκπαιδεύθηκε στην Πρόληψη και τον Έλεγχο Λοιμώξεων, στην Εφαρμοσμένη Επιδημιολογία και στη Διαχείριση Αντιβιοτικών στο Ηράκλειο, στις ΗΠΑ και στην Ολλανδία. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην κλινική επιδημιολογία και έλεγχο των πολυανθεκτικών βακτηριδίων. Έχει μεγάλη πείρα στην κλινική εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής, νέων ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας. Από το 2016, είναι μέλος της Ομάδας Εργασίας Εκπαίδευσης της European Committee on Infection Control (EUCIC), η οποία έχει στόχο την ανάπτυξη Ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης στην πρόληψη και έλεγχο των λοιμώξεων. Οι δημοσιεύσεις του εστιάζονται κυρίως στις λοιμώξεις που σχετίζονται με φροντίδα υγείας και στα ανθεκτικά μικρόβια, με περισσότερες από 900 αναφορές και h-index 11 στην βάση Google Scholar. Είναι εκλεγμένος Λέκτορας Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Επικοινωνία

Μαινάλου 5, Μαρούσι,
15123, Αθήνα
τηλ. 694-4589576
email: info@sni.gr

No part of this website may be copied, transferred, or re-created without the express consent of S.J.D..
S.J.D. reserves the right to take legal actions against anyone who does not respect its intellectual property rights.