Παθολογικού Τομέα

Οι συντονιστές της ομάδας εργασίας Παθολογικού Τομέα είναι:

Δαμιανός Κοκκινίδης

CV

Μηνάς Οικονομίδης

Χωρίς περιεχόμενο.

Ευάγγελος Οικονόμου

EvangelosOikonomouΟ Ευάγγελος είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει τις διδακτορικές του σπουδές με αντικείμενο την Καρδιαγγειακή Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μη επεμβατική καρδιαγγειακή απεικόνιση με ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη του επικαρδιακού και περιαγγειακού λιπώδους ιστού. Στο επιστημονικό του έργο συμπεριλαμβάνονται ≥10 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και προφορικές ανακοινώσεις σε συνέδρια, συμπεριλαμβανομένων προφορικών ανακοινώσεων στην ετήσια συνάντηση AmericanHeartAssociationScientificSessions. Είναι κριτής στο AmericanJournalofCardiology, ενώ πρόσφατα παρέλαβε τα βραβεία Αικ. Κέπετζη από την Ακαδημία Αθηνών, Παν. Σακελλαριάδη από το νοσοκομείο Υγεία, ενώ για την ερευνητική του εργασία στο παρελθόν έχει λάβει στήριξη κι από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφίων (Ι.Κ.Υ.) (Υποτροφία Λ. Νικολαϊδη) και το ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη. Από το 2016, έχει αναλάβει υπέυθυνος του υποτομέα Καρδιολογίας στο σύλλογο Νέων Ιατρών.

Κωνσταντίνος Τσιούτης

tsioutisΑφού αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ειδικεύθηκε στην Ειδική Παθολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Επιπλέον, εκπαιδεύθηκε στην Πρόληψη και τον Έλεγχο Λοιμώξεων, στην Εφαρμοσμένη Επιδημιολογία και στη Διαχείριση Αντιβιοτικών στο Ηράκλειο, στις ΗΠΑ και στην Ολλανδία. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην κλινική επιδημιολογία και έλεγχο των πολυανθεκτικών βακτηριδίων. Έχει μεγάλη πείρα στην κλινική εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής, νέων ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας. Από το 2016, είναι μέλος της Ομάδας Εργασίας Εκπαίδευσης της European Committee on Infection Control (EUCIC), η οποία έχει στόχο την ανάπτυξη Ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης στην πρόληψη και έλεγχο των λοιμώξεων. Οι δημοσιεύσεις του εστιάζονται κυρίως στις λοιμώξεις που σχετίζονται με φροντίδα υγείας και στα ανθεκτικά μικρόβια, με περισσότερες από 900 αναφορές και h-index 11 στην βάση Google Scholar. Είναι εκλεγμένος Λέκτορας Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Παύλος Μυσερλής

myserlisΟ Παύλος Μυσερλής αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Έχει επίσης εκπαιδευτεί κλινικά στο τμήμα ιατρικής του Albert-Ludwigs-Universität Freiburg, της Γερμανίας. Η επιστημονική του συνεισφορά περιλαμβάνει συμμετοχές σε πολυκεντρικές μελέτες παρατήρησης στον τομέα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, υποστήριξη της διαδικασίας προετοιμασίας project για διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς, όπως η Alzheimer’s Association και η Alzheimer’s Drug Discovery Foundation, συμμετοχή στη συγγραφή κεφαλαίων σε ιατρικά βιβλία και δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά. Υπό την επιτήρηση και τη στενή συνεργασία Ελληνικών και Ευρωπαϊκών ερευνητικών ινστιτούτων, ο Παύλος διευθύνει την Down-Alzheimer Initiative, την πρωτοβουλία μιας διεπιστημονικής ομάδας με σκοπό την ολοκληρωμένη νευρολογική και νευροψυχολογική εκτίμηση των ατόμων με σύνδρομο Down, με έμφαση στην πρόγνωση και διάγνωση της νόσου Alzheimer. Είναι βοηθός συντονιστής της Ομάδας Εργασίας του Τομέα Παθολογίας του Συλλόγου Νέων Ιατρών, στον τομέα της Νευρολογίας.

Επικοινωνία

Μαινάλου 5, Μαρούσι,
15123, Αθήνα
τηλ. 694-4589576
email: info@sni.gr

No part of this website may be copied, transferred, or re-created without the express consent of S.J.D..
S.J.D. reserves the right to take legal actions against anyone who does not respect its intellectual property rights.