Χειρουργικού Τομέα

Οι συντονιστές της ομάδας εργασίας Χειρουργικού Τομέα είναι:

Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος

Economopoulos Konstantinos

Ο Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Διδάκτωρ της ομώνυμης Σχολής. Εργάζεται ως ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής στο DukeUniversityMedicalCenter και πριν από αυτό ήταν SeniorResearchScientist στο MassachusettsGeneralHospital της Ιατρικής Σχολής του Harvard. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέρονται είναι η ιατρική καινοτομία και οι ιατρικές συσκευές. Έχει διατελέσει επίσημος σύμβουλος των προπτυχιακών φοιτητών με κατεύθυνση την Ιατρική της εστίας Pforzheimer του HarvardUniversity και διοργανωτής της ομάδας χειρουργικού ενδιαφέροντος του Κολλεγίου Harvard. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει 110 δημοσιεύσεις σε διεθνούς φήμης ιατρικά περιοδικά με μέση τιμή impactfactor >5 και >100 ανακοινώσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Ο αριθμός των βιβλιογραφικών του αναφορών ξεπερνά τις 1800. Είναι ο εμπνευστής και νυν Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Νέων Ιατρών.

Διαμαντής Τσιλιμίγκρας

DiamantisΟ Διαμαντής Ι. Τσιλιμίγκρας αποφοίτησε με “Άριστα” από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τον Ιούλιο του 2017. Ως προπτυχιακός φοιτητής, εργάστηκε στα εξής νοσοκομεία: HammersmithHospital (ImperialCollege, London) και StJamessUniversityHospital (Leeds, UK) στις αντίστοιχες Καρδιοθωρακοχειρουργικές Κλινικές. Επίσηςεργάστηκεσανερευνητήςστο University College London Hospitals (UCLH), London. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη Γενική Χειρουργική και την Καρδιοθωρακοχειρουργική. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη δημοσιεύσει περισσότερα από 15 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά, 7 προφορικές (εκ των οποίων 3 έλαβαν πρώτο βραβείο) και 3 γραπτές ανακοινώσεις (1 βραβείο) σε εθνικά και διεθνή συνέδρια ενώ είναι κριτής σε διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος του Συλλόγου Νέων Ιατρών από το 2014 και πλέον Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Χειρουργικού Τομέα.

Ηλίας Δουλάμης

ilias doulamisΗλίας Δουλάμης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος Διδάκτωρ της ομώνυμης σχολής στον χώρο της Βαριατρικής Χειρουργικής. Από το 2016 διατελεί επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Πειραματικής και Χειρουργικής Ερεύνης «Ν.Σ Χρηστέας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, διεξάγοντας πειραματική και κλινική έρευνα σε πρωτόκολλα σχετικά με την μελέτη και πρόληψη της Καρδιαγγειακής νόσου. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η αθηρωματική νόσος, το μεταβολικό σύνδρομο και η χειρουργική. Είναι μέλος του Συλλόγου Νέων Ιατρών από το 2012 και υποσυντονιστής στον τομέα Χειρουργικής.

Μιχάλης Μαύρος

Χωρίς περιεχόμενο.

Γιάννης Α. Μουσταφά

moustafaΟ Γιάννης-Αιμάντ Μουσταφά αποφοίτησε με «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως προπτυχιακός φοιτητής, εργάστηκε στο νοσοκομείο Beth Israel Deaconess Medical Center της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αποφάσισε να ακολουθήσει την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας.  Από το 2014, εργάζεται ως Research Fellow στην Α’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική. Είναι μέλος του ΣΝΙ από το 2013, και στο παρελθόν έχει διατελέσει Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος, ενώ πλέον κατέχει τη θέση του Συντονιστή της Ερευνητικής Ομάδας Οφθαλμολογίας. Στο παρελθόν, υπήρξε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών («ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟ»), με την οποία οργάνωνε ημέρες αιμοδοσίας στους χώρους του πανεπιστημίου. Έχει ολοκληρώσει τις εξετάσεις United States Medical Licensing Examination (USMLE) Step 1 και 2 CK. Τέλος, έχει 7 δημοσιευμένα και 2 υποβεβλημένα peer-reviewed επιστημονικά άρθρα.

Δημήτρης Νασιούδης

nasioudisΟ Δημήτρης Νασιούδης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Έχει εργαστεί ως επισκέπτης φοιτητής στα νοσοκομεία Mount Sinai (ΗΠΑ), Hopital Tenon (Γαλλία), Glasgow Royal Infirmary (Ηνωμένο Βασίλειο) και Hopitaux Universitaires de Genève (Ελβετία). Από το 2014, εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Cornell. Έχει δημοσιεύσει πολλαπλά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και παρουσιάσει σε διεθνή συνέδρια. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και της μικροβιακής χλωρίδας του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Το 2016 ήταν Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Νέων Ιατρών.

Επικοινωνία

Μαινάλου 5, Μαρούσι,
15123, Αθήνα
τηλ. 694-4589576
email: info@sni.gr

No part of this website may be copied, transferred, or re-created without the express consent of S.J.D..
S.J.D. reserves the right to take legal actions against anyone who does not respect its intellectual property rights.