Παιδιατρικού Τομέα

Οι συντονιστές της ομάδας εργασίας Παιδιατρικού Τομέα είναι:

Κώστας Μυλωνάς

MylonasΟ Κώστας Μυλωνάς εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής Χειρουργικής Παίδων στο Massachusetts General Hospital της Ιατρικής Σχολής του Harvard. Aποφοίτησε πρώτος βαθμολογικά στο έτος του από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής το 2016. Στα πλαίσια της κλινικής του εκπαίδευσης, ολοκλήρωσε subinternships με ‘’Επαίνους’’ στα εξής νοσοκομεία των ΗΠΑ: BostonChildrensHospital, theNIHClinicalCenter, MayoClinicκαθώς και στο MemorialSloanKetteringCancerCenter. Το επιστημονικό του έργο αποτελείται από δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, συγγραφή κεφαλαίων σε ιατρικά εγχειρίδια, καθώς και ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν την Καρδιολογία Παίδων, την Παιδο-ογκολογία, καθώς και την Επείγουσα Παιδιατρική. Είναι μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Νέων Ιατρών και Συντονιστής στην Ομάδα Εργασίας της Παιδιατρικής.

Μιχάλης Μηλίγκος

miligkosΟ Μιχάλης Μηλίγκος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Κλινική και Μεταφραστική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης. Είναι επίσης κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Τεκμηριωμένη Ιατρική από το Εργαστήριο Βιομαθηματικών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2014, εργάζεται ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος και διδάσκει Βιοστατιστική σε προπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής και Σχεδιασμό μελετών, Βιοστατιστική και Αρχές Τεκμηριωμένης Ιατρικής σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η έρευνά του επικεντρώνεται στις χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις. Διατελεί Υπο-συντονιστής της ομάδας εργασίας του Τομέα Παιδιατρικής στο Σύλλογο Νέων Ιατρών.

Ασπασία Τζανή

tzaniΗ Ασπασία Τζανή είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφια Διδάκτωρ της ομώνυμης σχολής.Από το 2011 διατελεί επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Πειραματικής και Χειρουργικής Ερεύνης «Ν.Σ Χρηστέας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, διεξάγοντας πειραματική και κλινική έρευνα σε πρωτόκολλα σχετικά με την μελέτη της Καρδιαγγειακής νόσου. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η αθηρωματική νόσος, η παιδοκαρδιολογία και η μοριακή βάση των παθήσεων της καρδιάς. Είναι μέλος του Συλλόγου Νέων Ιατρών από το 2012, υποσυντονίστρια της ομάδας Παιδοκαρδιολογίας του Παιδιατρικού Τομέα και νυν ταμίας για το έτος 2017.

Ιωάννης Ζιώγας

Ziogas

Ο Ιωάννης Α. Ζιώγας είναι 5ετής φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αναμένεται να αποφοιτήσει με "Άριστα". Ήδη από το 3ο έτος έδειξε το ενδιαφέρον του για την ιατρική έρευνα, συμμετέχοντας σε ερευνητικά πρωτόκολλα στο εργαστήριο Λοιμωξιολογίας της ‘Α Παθολογικής Κλινικής, καθώς και στη συνέχεια στην ‘Α Χειρουργική Κλινική υπό την καθοδήγηση ιατρών-ερευνητών που εκπαιδεύτηκαν στις ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Γενική Χειρουργική, με ιδιαίτερη έμφαση στην Παιδοχειρουργική και τη Χειρουργική Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος, καθώς και στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Μέχρι στιγμής, η ερευνητική του ενασχόληση τον οδήγησε σε 7 δημοσιευμένα και άλλα 3 υποβεβλημένα επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά, 1 κεφάλαιο σε βιβλίο, 5 προφορικές και 2 αναρτημένες ανακοινώσεις σε Πανελλήνια Συνέδρια. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει την εξέταση United States Medical Licensing Examination (USMLE) Step 1. Παράλληλα, από το 2015 έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εργασίες του Χειρουργικού Τομέα του Συλλόγου Νέων Ιατρών και πλέον είναι υποσυντονιστής της ομάδας της Παιδοχειρουργικής του Παιδιατρικού Τομέα και Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Γιώργος Σταματιάδης

-

Επικοινωνία

Μαινάλου 5, Μαρούσι,
15123, Αθήνα
τηλ. 694-4589576
email: info@sni.gr

No part of this website may be copied, transferred, or re-created without the express consent of S.J.D..
S.J.D. reserves the right to take legal actions against anyone who does not respect its intellectual property rights.