Ποιοι Είμαστε

Μήνυμα

SNI Chairman - Konstantinos P. Economopoulos

Ήταν ένα από τα πολλά βράδια που το συζητούσαμε. Υπήρχε ένα «κενό». Όλοι μας το είχαμε εντοπίσει. Άλλος το αποκαλούσε «αδικία», άλλος «έλλειψη αξιοκρατίας», άλλος «ανευθυνότητα», άλλος «ανεπάρκεια», άλλος «ελλείψεις στο πρόγραμμα σπουδών», άλλος «εκμετάλλευση του φοιτητή»… λίγο πολύ όμως, συμφωνούσαμε. Κάτι έπρεπε να αλλάξει. Όχι για εμάς… ήταν πλέον αργά για εμάς. Κάτι έπρεπε να αλλάξει για τους επόμενους, τους νέους φοιτητές Ιατρικής της χώρας μας.

Αρχές του 2009 και το όνειρό μας αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Είκοσι νέοι ιατροί, με κοινό όραμα, ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με κύριο γνώμονα τη δημιουργία ενός ιατρικού επιστημονικού φορέα που αντίστοιχος δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν. Νέοι, αλλά χωρίς περιορισμό ηλικίας. καλωσορίζουμε στην ομάδα όσους μοιράζονται νέες, σύγχρονες ιδέες για την επιστήμη. Παραγωγή υψηλού επιπέδου επιστημονικού έργου σε ένα περιβάλλον που σέβεται τη συνεισφορά του καθενός και στα πλαίσια του οποίου ο φοιτητής θα μπορεί να αποκτήσει τα εχέγγυα τόσο του ιατρού-επιστήμονα όσο και του σωστού επαγγελματία.

29 Σεπτεμβρίου 2009 και οι πρώτοι καρποί ανθίζουν. Ο Σύλλογος Νέων Ιατρών με δυναμική και αποφασιστικότητα συγκεντρώνει το δυναμικό του που με μεράκι και σκληρή δουλειά παράγει τις πρώτες επιστημονικές δημοσιεύσεις. Ο κανόνας τηρείται στο ακέραιο: οι εργασίες του Συλλόγου Νέων Ιατρών δημοσιεύονται μόνο σε διεθνούς φήμης ιατρικά περιοδικά: New England Journal of Medicine, Stroke, JAMA Neurology, Emerging Infectious Diseases, International Journal of Cancer είναι μόνο κάποια παραδείγματα. Οι προσκλήσεις σε μέλη του Συλλόγου Νέων Ιατρών για ομιλίες σε συνέδρια καταφτάνουν από όλο τον κόσμο. Βιογραφικά «χτίζονται», συνεργασίες με άλλους διεθνώς αναγνωρισμένους επιστημονικούς φορείς αναπτύσσονται και μέλη του Συλλόγου Νέων Ιατρών λαμβάνουν θέσεις υψηλού επιστημονικού κύρους σε όλο τον κόσμο.

Κι όμως! Ο Σύλλογος Νέων Ιατρών είναι ακόμα εδώ! Επεκτείνεται και ξεφεύγει από τα όρια της Ελλάδας. Τα μέλη του, όσο ψηλά και αν φτάσουν, όχι απλά δεν τον ξεχνούν, αλλά τον τιμούν με την καθημερινή τους στάση όλο και περισσότερο. Γιατί; Ελάτε στην παρέα μας και θα καταλάβετε!

Κωνσταντίνος Π. Οικονομόπουλος, Εμπνευστής Συλλόγου Νέων Ιατρών